Sposób przygotowania:
Drożdżowe z malinami i kokosową kruszonką
Ciasto: W małej ilości ciepłego mleka rozrobić cukier,dodać pokruszone drożdże oraz łyżeczkę mąki i zostawić zaczyn na 5-10 minut. W dużej misce ubić jajka z żółtkiem i cukrem wsypać mąkę szczyptę soli wlać rozrobiony zaczyn,resztę ciepłego mleka i wyrobić gładkie ciasto dodając pod koniec miękkie mało i wyrobić ponownie.Przykryć ciasto ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki rozetrzeć w palcach. Wyłożyć wyrośnięte ciasto do wyłożonej pergaminem do pieczenia tortownicy o średnicy 28 cm rozsypać świeże maliny i posypać grubo kokosową kruszonką.Odstawić na 10 minut do ponownego wyrośnięcia. Piec około 40-45 minut w temp 180*c. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić choć najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe....mniam:)