Sposób przygotowania:
Wieniec serowo-malinowy
W małej miseczce podgrzewamy 3 łyżki mleka z cukrem i wkruszamy drożdże,dodajemy 2-3 łyżki mąki pszennej,mieszamy i odstawiamy zaczyn do podrośniecia.Do dużej miski wsypujemy mąkę mieszamy z cukrem,solą,cukrem waniliowym wbijamy 3 jajka i dodajemy żółtko,wlewamy płynną roztopioną margarynę wkruszamy twarożek i wlewamy zaczyn i wyrabiamy gładkie ciasto aż zacznie odchodzić od ręki.Gotowe odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 2 części,wałkujemy 2 placki każdy posmarować roztrzepanym jajkiem posypujemy po połowie malin na każdym placku oprószamy pudrem i zwijamy w rulon jak roladę .Wierzchy rolad smarujemy pozostałym jajkiem i koliście układamy w wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy z kominem o średnicy 27cmOdstawiamy do ponownego wyrośnięcia na 20 minut po czym pieczemy w temp 180*c przez 40-45 minut. Po wystudzeniu dekorujemy bitą śmietaną i malinami. Smacznego życzę:)