Sposób przygotowania:
Drożdżowe serce
CIASTO: Drożdże rozprowadzamy w 1/4 szklanki letniego mleka Dodajemy do nich łyżkę cukru oraz mąkę, tyle by uzyskać konsystencje śmietany. Rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu dodajemy do niego jajko ubite z cukrem, pozostałe letnie mleko oraz mąkę. Całość wyrabiamy około 15 min. Pod koniec wyrabiania dodajemy margarynę. Ciasto ma odchodzić od ręki. Tak wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość. Gotowe wykładamy na przygotowaną formę. U mnie w kształcie serca. Pozostawiamy wyższe brzegi ciasta, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. W środek wlewamy malinowy budyń. Na budyniu układamy kilka malin. Całość posypujemy kruszonką i pieczemy około 30 minut w 180ºC. Studzimy. BUDYŃ: Połowę mleka zagotowujemy. W drugiej części mieszamy budyń . Gotujemy budyń. Słodzimy do smaku. Gotowy wykładamy na wyłożone ciasto drożdżowe. KRUSZONKA: Składniki kruszonki przekładamy do miski. Rozkruszamy w dłoniach. Kruszonka posypujemy ciasto.