Sposób przygotowania:
Drożdżowe z masłem czekoladowym
Mleko lekko podgrzać, dodać do niego drożdże i 2 łyżki cukru. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Jajko i żółtko połączyć z resztą cukru. Mąkę, sól, jajka, drożdże wymieszać. Dodać margarynę. Wszystko dokładnie wymieszać, może to trwać nawet z 10 minut. Przykryć ścierką i odstawić na około 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto rozwałkować na szerokość blaszki. Wysmarować masłem czekoladowym, zostawić brzegi. Zrolować i umieścić na blaszce. Wstawić do piekarnika i piec około 50-60 minut w temp. 180st C. Wyjąć i wystudzić.
Ciasto rozwałkować na szerokość blaszki. Wysmarować masłem czekoladowym, zostawić brzegi. Zrolować i umieścić na blaszce. Wstawić do piekarnika i piec około 50-60 minut w temp. 180st C. Wyjąć i wystudzić.