Sposób przygotowania:
drożdżowe zawijańce
Mleko wlać do żaroodpornej szklanki i wstawić na 1 minutę do mikrofalówki, dodać cukier, sól, olej, jak lekko przestygnie dodać drożdże, wszystko utrzeć, dodać suszoną bazylię, następnie dodać do miski gdzie była już mąka, wyrobić ciasto, ja mieszam łyżką, aż ciasto od niej odchodzi. Miskę wstawić na 30 minut do piekarnika ustawionego na 50 stopni. Gdy ciasto zwiększy objętość, jeszcze raz wyrobić aż odchodzi od ręki w razie potrzeby podsypać mąką.Z ciasta odrywać kawałki i formować z niego wałek, kłaść na blacie, lekko spłaszczyć, wzdłuż ciasta nałożyć keczup, układać kawałki salami, papryki, posypać startym serem, zwijać ciasno, końcówkę dokładnie przycisnąć do ciasta, Wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem na 15-20 minut,