Sposób przygotowania:
Drożdżowiec z kruszonką i rodzynkami
Na początku należy zająć się przygotowaniem ciasta. W tym celu w ciepłym mleku trzeba rozdrobnić drożdże i odstawić do wyrośnięcia. Następnie utrzeć w misce jajka, cukier biały i cukier waniliowy. Wyrośnięte drożdże, jajka z cukrami i sól dodać do mąki. Dokładnie wyrobić ciasto.Następnie dodać rozpuszczoną margarynę i ponownie wyrobić. Ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem blachę i odstawić do wyrośnięcia. Następnie przygotować kruszonkę.W tym celu w miseczce umieścić margarynę,mąkę i cukier puder.Składniki połączyć i wyrabiać do momentu aż zacznie się kruszyć. Kiedy ciasto wyrośnie posypać tak przygotowaną kruszonką i piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.Po wyjęciu odstawić do wystygnięcia.Smacznego.