Sposób przygotowania:
Drożdżowiec z owocami
Przygotować składniki na ciasto. Brzoskwinie umyć pod bieżącą wodą. Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru, dodać letnie mleko, 3 łyżki mąki, wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dosypać mąkę, lekko roztrzepane jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier i zagnieść ciasto. Dokładnie zagniecione ciasto, pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie ponownie zagnieść. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do wysmarowanej wcześniej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie, następnie posypać kruszonką. Składniki na kruszonkę: mąka - 4 łyżki, masło 2 łyżki, cukier 2 łyżki wsypać do miseczki i wolno wymieszać, przesypując mąką. Tak przygotowane ciasto przed włożeniem do pieca pozostawić na około pół godziny do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika na około 50-60 min. w 180 stopniach C.