Sposób przygotowania:
Drożdżówka nocna
Wieczorem wszystkie składniki włożyć do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać). Zachować kolejność: na dno cukier, na to pokruszone drożdże, rozbełtane jajka, olej i mleko (nie mieszać).
Przykryć folią i zostawić do rana.
Na drugi dzień dosypać 1/2 kg mąki i szczyptę soli. Wymieszać dokładnie do połączenia się wszystkich składników, dodać pokrojone owoce, wymieszać dokładnie łyżką, wlać do formy, a gdy trochę podrośnie włożyć do zimnego piekarnika i piec około 50 minut w 170°C.
Przykryć folią i zostawić do rana.
Na drugi dzień dosypać 1/2 kg mąki i szczyptę soli. Wymieszać dokładnie do połączenia się wszystkich składników, dodać pokrojone owoce, wymieszać dokładnie łyżką, wlać do formy, a gdy trochę podrośnie włożyć do zimnego piekarnika i piec około 50 minut w 170°C.
łakomczuszka
5 i do Ulubionych. :)
luna