Sposób przygotowania:
Drożdżówki z migdałowym serem
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać 1 łyżkę mąki i 1/4 szkl ciepłego mleka, wymieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. gdy ciasto wyrośnie dodać 3 szkl przesianej mąki, pozostałe ciepłe mleko wymieszane z cukrem, olej, 2 jajka, szczyptę soli i dokładnie wyrobić ciasto. Odłożyć w ciepłe miejsce na 1/2 godz do wyrośnięcia . Z 1/2 szkl mąki, masła i 3 łyżek cukru zagnieść kruszonkę. Ser zmiksować z cukrem pudrem, 1 jajkiem i aromatem, wymieszać z rodzynkami. Ciasto rozwałkować, filiżanką wycinać krążki i nakładać łyżką ser, ułożyć na blaszce, posypać kruszonką, odłożyć do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 20 minut.