Sposób przygotowania:
Drożdżówki z rabarbarem 2
1. Mąkę przekładamy do miski i ro bimy w niej dołek. Wbijamy jajka, dodajemy sól i margarynę. Wkruszamy drożdże i porcjami wlewamy mleko. 2. Zagniatamy sprężyste ciasto. Nie powinno się kleić do ręki. Odstawiamy je przykryte ściereczką w ciepłe miejsce, aby urosło. 3. Rabarbar obierany i kroimy w małe kawałeczki. Zasypujemy cukrem i miodem i odstawiamy ba pół godziny. Po tym czasie odlewamy powstały sok. Ciasto wałkujemy i wycinamy z niego prostokąty. Na każdym kładziemy łyżkę dżemu i rabarbar. Posypujemy cukrem i zlepiamy rogi bułek. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Wierzch bułek smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem. 4. Pieczemy około 30 minut, aż bułki się zarumienią. Gotowe można polać lukrem.