Sposób przygotowania:
Drozdzowki z serem i jagodami
Zrobic rozczyn: w cieplym mleku ok.1/2 szkl. rozkruszyc drozdze, dodac 1 lyzeczke cukru i maki, odstawic w cieple miejsce na 15 min. Do miski wsypac make, cukier, sol, roztrzepane jajko, miekkie maslo, maslanke, aromat maslany i gotowy rozczyn. Wyrabiac ciasto ok.10 min. Odstawic na ok. 60 min. pod przykryciem do wyrosniecia. Po tym czasie ciasto jeszcze raz krotko wyrobic i rozwalkowac na papierze do pieczenia (30x35cm.). Serek rozmieszac z cukrem waniliowym i posmarowac nim ciasto. Na serek rozsypac jagody. Calosc zwinac i kroic w 1 cm. plastry. Ukladac z malymi odstepami na blasze wylozonej papierem do pieczenia . Posmarowac kazda drozdzowke mlekiem kondensowanm nieslodzonym i piec ok.20-30 min. w temp. 190°C. Cieple drozdzowki polukrowac cukrem pudrem wymieszanymz sokiem cytrynowym i woda.
misia53
luna
Jojo
Anula
Natala1210
Sarenka
elzbieta8960
iwi69
luna
eli_555
Asia19791