Sposób przygotowania:
Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną
Do misy robota wsypać mąkę, sól. W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do misy wsypać ugotowaną (na sypko w osolonej wodzie) kaszę, wlać rozczyn. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie wyjąć na stolnicę, zagnieść krótko. Przełożyć do formy (długa keksówka) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut. wystudzić na kratce
![Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowy-chleb-z-kasza-gryczana-326621.jpg)
![Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowy-chleb-z-kasza-gryczana-326622.jpg)
![Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowy-chleb-z-kasza-gryczana-326623.jpg)
![Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną Drożdżowy chleb z kaszą gryczaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowy-chleb-z-kasza-gryczana-326624.jpg)