Sposób przygotowania:
Lekko cytrynowy kurczak z pieczarkami
Oczyszczone pieczarki pokroiłam w plasterki, a paprykę w paseczki. Mięso umyłam i osuszyłam. Każdą pierś podzieliłam na 3-4 części, lekko rozbiłam, przyprawiłam solą oraz pieprzem i oprószyłam mąką. W rondlu rozgrzałam olej z jedną łyżką masła i obsmażyłam krótko kotlety z obu stron, po czym odłożyłam je "na bok". Do rondla natomiast dodałam drugą łyżkę masła i wrzuciłam pieczarki, które smażyłam ok. 5 minut mieszając (do momentu odparowania wody). Następnie dodałam mięso i paprykę i zalałam bulionem, zagotowałam. Dodałam sos sojowy , sok z cytryny i po szczypcie soli i pieprzu. Całość przykryłam i dusiłam na minimalnej mocy palnika 20 minut. Na koniec odkryłam, dodałam passatę i gotowałam jeszcze 5 minut. Podałam z młodymi ziemniakami.