katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Duszona wątróbka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czasami lubimy coś z miodkiem.

Duszona wątróbka z miodem

Składniki:

Duszona wątróbka z miodem

 

  • wątroba wieprzowa 50 dag
  • cebula 2 szt
  • jabłko 2 średnie szt
  • miód płynny ok2 łyżki
  • masło 2-3 łyżki
  • przyprawa kuchenna
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Duszona wątróbka z miodem
Wątrobę oczyszczamy, myjemy i kroimyna kawałki.Można wymoczyć wątróbkę w mleku. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kawałki wątroby. Jabłka myjemy, kroimy i wycinamy gniazda nasienne. Obsmażamy na maśle i dodajemy do wątróbki. Dodajemy też obraną , pokrojoną w krążki cebule i lekko obsmażoną albo zeszkloną. Podlewamy wodą albo bulionem i dodajemy miód. Dusimy i doprawiamy do smaku.Często mieszamy.