Sposób przygotowania:
Duszona wołowina
Każdy plasterek mięsa natrzeć solą, pieprzem i koperkiem, ułożyć w szczelnym naczyniu i kolejno układać, cebulę pokrojoną w plasterki, posiekany czosnek, posypać kruszonymi suszonymi grzybami, listek, ziele, goździki, koperek, zalać to wszystko oliwką i octem balsamicznym ( około 4 kieliszki oliwki i 3 octu) dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 24 godzinki. Po marynowaniu dokładnie oczyścić mięsko ze składników marynaty, smażyć na dużym ogniu po 2 minutki na stronę. Mięsko przełożyć do garnka i zalać naszą marynatą, dodać 2 - 3 szklanki wody i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa i zredukowania się sosu.
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1054/845/
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1054/845/