Sposób przygotowania:
Duszona wołowina z jabłkami
Mięso pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Posolone i obtoczone w mące mięso podsmaż na tłuszczu i przełóż do garnka. Dodaj cynamon, kurkumę, kminek, czosnek, cebulę, rozdrobnioną kostkę bulionową oraz wodę (żeby mięso było przykryte). Mięso duś pod przykryciem co najmniej przez godzinę na małym ogniu. Gdy będzie miękkie dopraw do smaku i dodaj pokrojone na plasterki jabłka. Całość gotuj jeszcze ok. 10 min, aby jabłkMięso pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj bardzo drobno. Posolone i obtoczone w mące mięso podsmaż na tłuszczu i przełóż do garnka. Dodaj cynamon, kurkumę, kminek, czosnek, cebulę, rozdrobnioną kostkę bulionową oraz wodę (żeby mięso było przykryte). Mięso duś pod przykryciem co najmniej przez godzinę na małym ogniu. Gdy będzie miękkie dopraw do smaku i dodaj pokrojone na plasterki jabłka. Całość gotuj jeszcze ok. 10 min, aby jabłka się nie rozgotowały.a się nie rozgotowały.