dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszone grzyby w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny, sezonowy dodatek do obiadu.

Duszone grzyby w śmietanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszone grzyby w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Duszone grzyby w śmietanie
Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy w małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobno kostkę. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli wrzucamy grzyby i przyprawy i całość dusimy, co jakiś czas mieszając do miękkości. Na koniec wlewamy śmietanę i mieszając smażymy aż sos lekko zgęstnieje. Smacznego!
Duszone grzyby w śmietanie
Pokrojoną cebulkę przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Duszone grzyby w śmietanie
Do cebuli dodajemy pokrojone grzyby i przyprawy.
Duszone grzyby w śmietanie
Na koniec wlewamy śmietanę i smażymy, aż sos zgęstnieje.

Tagi:

grzyby