zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Duszone żołądki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Żołądki drobiowe tym razem z ryżem.........

Duszone żołądki drobiowe

Składniki:

Duszone żołądki drobiowe

 

  • 500 g drobiowych żołądków
  • 1 duża marchew
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • woda
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki sosu sojowo grzybowego

 

  • ryż ( ilość wg uznania )

 

Sposób przygotowania:

Duszone żołądki drobiowe
Żołądki umyć i pokroić na pół wzdłuż żołądków.
Cebulę, marchew i czosnek obrać i umyć.
Posiekać czosnek, cebule pokroić w piórka, a marchew w plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć żołądki. Dodać cebulę, czosnek i marchew i podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wszystko podlać wodą, dodać sos sojowo grzybowy, kukurydzę i dusić pod przykryciem 10 minut.
posolić i popieprzyć do smaku.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować.

Ugotować ryż.