Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Duszony warzywny melanż

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

mnnnnnnnnnnnnnnnnnnniamusne !

Duszony warzywny melanż

Składniki:

Duszony warzywny melanż

 

  • 30 dkg polędwica wołowa,
  • 1 szt duża marchew,
  • 1/4 seler,
  • 2 szt ziemniaki,
  • 1 szt DUŻY POR,
  • średnia cukinia,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 3/4 szklanki rosół z kostki,
  • 1 łyżka siekana natka pietruszki,
  • 3 łyżki masło

 

Sposób przygotowania:

Duszony warzywny melanż
Mięso płuczemy, kroimy w kosteczkę. Obieramy i płuczemy wszystkie warzywa. Marchew, ziemniaki, seler kroimy w kostkę a cukinię i pora w krążki. Masło rozgrzewamy na patelni, smazymi warzywa 6-8 minut. Warzywa rozsuwamy na boki patelni a na środku kładziemy mięso. Smazymy 3-4 minuty. Przekładamy wszystko do rondla, solimy, oprószamy pieprzem, zalewamy rosołem i dusimy przez 15 minut. Można tez przełozyć wszystko do naczynia żąroodpornego i zapies w piekarniku przez kwadrans. Przed podaniem posypujemy natką.

Tagi:

cukinia