Sposób przygotowania:
Duże ciacha z budyniem
Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szybko zagnieść gładkie ciasto i odstawić do schłodzenia. Kiedy ciasto dobrze się schłodzi na podsypanej mąką stolnicy cienko je rozwałkować i wyciąć duże ciastka w co drugim wyciąć otwór. Budyń ugotować na mleku i tylko delikatnie przestudzić, całe ciastka cienko posmarować marmoladą i przykryć ciastkiem z otworem który napełnić budyniem na budyniu ułożyć dowolne owoce( ja użyłam wiśni bez pestek z kompotu i też bardzo pasowały do całości), posypać rodzynkami i migdałami. Piec około 15 -20 min w temp 180 st, po upieczeniu polać delikatnie lukrem. Lukier ja zrobiłam taki zwyczajny czyli 1/2 szklanki cukru pudru roztarłam z kilkoma kroplami soku z cytryny i wodą.
edytaha