Sposób przygotowania:
Duży piernikowiec
CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, miód, następnie rozrobioną w odrobinie wody sodę, przyprawę do piernika, mąkę i na końcu bardzo delikatnie pianę zrobioną z białek. Wymieszać i wylać na brytfannę. Piec w 180 st. ok. 40-45 minut. Zimny podzielić na dwie części.
MASA: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem, potem wsypać śnieżkę i dalej ubijać. Na koniec powoli wlać żelatynę. Przełożyć nią placek. Dać drugą część biszkopta i udekorować wiórkami kokosowymi.
MASA: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno razem z cukrem, potem wsypać śnieżkę i dalej ubijać. Na koniec powoli wlać żelatynę. Przełożyć nią placek. Dać drugą część biszkopta i udekorować wiórkami kokosowymi.
![Duży piernikowiec Duży piernikowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duzy-piernikowiec-55883.jpg)
![Duży piernikowiec Duży piernikowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duzy-piernikowiec-55884.jpg)