Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Duży talerz rozmaitości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka przystawka to idealne dania na spotkania ze znajomymi i rodziną. Nie wymaga wiele pracy, a wspaniale się prezentuje na stole.

Duży talerz rozmaitości

Składniki:

Duży talerz rozmaitości

 

Sposób przygotowania:

Duży talerz rozmaitości
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie kapustę pekińską siekamy w cienkie paski i układamy na dużym talerzu. Pomidory parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w czwórki. Układamy na kapuście, na przemian z ogórkami (większe można przeciąć na pół). Plastry szynki i sera przecinamy na mniejsze i zwijamy w ruloniki. Układamy pomiędzy składnikami, tak samo jak obrane i studzone jajka przecięte na czwórki. Wszystkie składniki posypujemy oliwkami i serem feta posiekanym w niedużą kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem po wierzchu. Chłodzimy przed podaniem.