Sposób przygotowania:
Dynia faszerowana szpinakiem
Dynie hokkaido dokładnie wyszorować. Odciąć ostrym nożem końcówkę, łyżeczką wyjąć ze środka miąższ z pestkami. Środek dyni posmarwać masłem klarowanym, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 20 minut.
W tym czasie przygotować nadzienie szpinakowe. Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na maśle klarowanym, dodać szpinak, dusic około 10 minut, dodając przyprawy.
Do podsmażonego szpinaku dodać ser feta i wymieszać. Dynie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie włożyć do środka nadzienie szpinakowe i piec przez 40 minut.
W tym czasie przygotować nadzienie szpinakowe. Cebulę i czosnek drobno pokroić, zeszklić na maśle klarowanym, dodać szpinak, dusic około 10 minut, dodając przyprawy.
Do podsmażonego szpinaku dodać ser feta i wymieszać. Dynie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut. Następnie włożyć do środka nadzienie szpinakowe i piec przez 40 minut.