Sposób przygotowania:
Dynia z ryżem
Na poczatek ryż ugotować w posolonej wodzie. cebulę obrać i posiekać , usmażyć na maśle. Dynię obrać, usunąć nasiona i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z ryżem, jajkiem, cebulą.Włożyć do posmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Kostkę bulionową rozpuścić w połowie szkl gorącej wody, dodać koncentrat, wymieszać. Zalać ryż, oprószyć solą i pieprzem,
posypać startyn żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika piec 1 175 stopniach 20 min. Po usmażeniu posypac natką pietruszki. Smacznego!:)
posypać startyn żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika piec 1 175 stopniach 20 min. Po usmażeniu posypac natką pietruszki. Smacznego!:)