Sposób przygotowania:
Dynia zapiekana z grzybami
Grzyby czyścimy i kroimy na plasterki. Cebule kroimy w kostkę. Na patelni podgrzewamy masło i smażymy na nim grzyby i cebule prze około 10 minut. Wszystko solimy i pieprzymy i odstawiamy na bok. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Z dyni odcinamy górę, kapelusik odkładamy na bok, a ze środka dyni wydrążamy miąższ (miąższ odkładamy, przyda się n.p. do zupy) zostawiając około 1-centymetrowej grubości ściankę. Dynie solimy i ustawiamy do góry nogami. W misce mieszamy mascarpone, serek śmietankowy, jajka i przyprawy. Do serowej masy dodajemy grzyby, mieszamy. Dynie ustawiamy w żaroodpornym naczyniu, napełniamy farszem i przykrywamy odciętym kapelusikiem. Pieczemy około 60 minut na funkcji termoobiegu.