lemurzysko

lemurzysko

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Dzwonka łososia z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nieskomplikowany sposób na pysznego łososia

Dzwonka łososia z czosnkiem

Składniki:

Dzwonka łososia z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Dzwonka łososia z czosnkiem
Dzwonka łososia dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek siekamy. Do żaroodpornego naczynia wlewamy ok 0,5 cm oliwy z oliwek, tak by równomiernie było zakryte dno naczynia. Wsypujemy połowę czosnku, doprawiamy przyprawami. Układamy dzwonka łososia. Dzwonka posypujemy pozostałym czosnkiem, i znów przyprawiamy. Na każdym kładziemy gałązkę świeżego rozmarynu. Pieczemy pod przykryciem przez 60 min w temp. 200 stoni w opcji termoobieg, na środkowym poziomie piekarnika.