Sposób przygotowania:
Egzotyczny pociąg
Rozdzielamy białka od żółtek. Margarynę z cukrem i żółtkami ucieramy na jednolitą masę stopniowo dodając rum i sok cytryny. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową i cytrynową. Do masy maślano-jajecznej przesiewamy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Całość mieszamy łyżką. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Foremki (miałam silikonowe) posmarować olejem i włożyć ciasto zostawiając 0,5 cm wolnego miejsca. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok. 25-30 minut (próba patyczkiem). Lekko studzimy i wyjmujemy z foremek. Po całkowitym ostudzeniu, dekorujemy polewą czekoladową wagoniki i na każdy wagonik dajemy owoce lub migdały, polewamy polewą. SMACZNEGO!
zewa
Cudny ten pociąg :)
olmanka
edytaha
Natala1210
Netka
jaNina
marietta