Sposób przygotowania:
Ekspresowa mini frittata z kurkami
W rondelu rozgrzać oliwę, wsypać wcześniej rozmrożone kurki i chwilkę dusić, dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, doprawić solą, suszonymi pomidorami i dusić aż cebulka się zeszkli. Ułożyć farsz w mini-formach do tarty. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka i 1 łyżeczki mąki kukurydzianej, odrobiny soli, dodać posiekany szczypiorek. Masę jajeczną wlać do formy i wstawić do mikrofalówki na 1,5 minuty nastawionej na maksymalna moc, gdy frittata się napuszy wyjąć formę z mikrofalówki, ostrożnie gdyż jest bardzo gorąca i doprawić młotkowanym pieprzem z kolendrą. Czynność powtarzać 2 razy gdyż to jest porcja dla 2 osób a w mikrofalówce mieści się tylko jedna foremka. Można podawać na ciepło jak i na zimno.