anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Ekspresowy jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i bardzo tani jabłecznik polecam bardzo serdecznie dla wielbicieli łatwych i tanich ciast.

Ekspresowy jabłecznik

Składniki:

Ekspresowy jabłecznik

 

 

Sposób przygotowania:

Ekspresowy jabłecznik
Z mąki, masła, margaryny, śmietany, jaj, proszku do pieczenia i cukru pudru i cukru waniliowego zagnieść ciasto. Blaszkę wysmarować i posypać bułka tarta. Ciasto rozwałkować na blaszkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Masło rozgrzać dodać jabłka, cukier i cynamon i cały czas mieszając smażyć około 10 minut. Jabłka wyłożyć na ciasto i piec w temp. 180 stopni około 30 minut.