Sposób przygotowania:
Ekspressowe rogale
Drożdże mieszamy z cukrem.Dodajemy margarynę.
2 całe jajka i 3 żółtka łączymy z cukrem waniliowym i połową szklanki ciepłego mleka 3,2%.Dodajemy śmietanę.
Następnie łączymy z drożdżami i margaryną.
Na koniec dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.
Przy pomocy wałka tworzymy cienki placek, z którego wycinamy małe trójkąciki.
Każdy z trójkącików smarujemy na środku niewielką ilością marmolady i zawijamy tworząc rogal.
Rogale wkładamy na blaszkę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Pieczemy 15 minut.
Smacznego.
2 całe jajka i 3 żółtka łączymy z cukrem waniliowym i połową szklanki ciepłego mleka 3,2%.Dodajemy śmietanę.
Następnie łączymy z drożdżami i margaryną.
Na koniec dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.
Przy pomocy wałka tworzymy cienki placek, z którego wycinamy małe trójkąciki.
Każdy z trójkącików smarujemy na środku niewielką ilością marmolady i zawijamy tworząc rogal.
Rogale wkładamy na blaszkę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
Pieczemy 15 minut.
Smacznego.