szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Eskalopki z indyka w panierce orzechowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne eskalopki z indyka w panierce orzechowej.

Eskalopki z indyka w panierce orzechowej

Składniki:

Eskalopki z indyka w panierce orzechowej

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki z indyka w panierce orzechowej
Mięso opłukać i osuszyć, pociąć na plasterki, oprószyć solą i pieprzem. Orzechy posiekać, morele pokroić w paski, zalać winem i odstawić. Mięso oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć orzechami, smażyć eskalopki na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć na talerz i trzymać w cieple. Imbir obrać i pokroić w cienkie plastry. Lekko podsmażyć na rozgrzanym maśle, wymieszać z morelami i podawać jako dodatek do mięsa.

Tagi:

jajko jajka indyk