justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Eskalopki z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Eskalopki wspaniale smakują zarówno z ryżem jak i ziemniakami.

Eskalopki z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Eskalopki z pieczarkami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Eskalopki z pieczarkami i papryką
Plastry schabu rozbić tłuczkiem na cieńsze filety. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w piórka, paprykę w paski wszystko lekko podsmażyć na tłuszczu lekko soląc. Ser pokroić na plasterki. Mięso obtoczyć w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz podsmażyć i obrócić następnie nakładać podsmażone warzywa na kotlety na to nałożyć plastry sera żółtego i smażyć pod przykryciem aby ser się rozpuścił. Na wierzch można polać ketchupem. Smacznego.
Eskalopki z pieczarkami i papryką
Mięso rozbijamy tłuczkiem na cieńszy filet
Eskalopki z pieczarkami i papryką
Schab przyprawiamy i smażymy z obu stron
Eskalopki z pieczarkami i papryką
Papryke pieczarki i cebulkę lekko podsmażamy
Eskalopki z pieczarkami i papryką
Na kotlety nakładamy podsmażone warzywa i ser