Sposób przygotowania:
Fale Dunaju,
Palmę z cukrem, żółtkami i cukrem waniliowym ucieramy. Następnie do utartej masy dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubitą z białek pianę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy trzy łyżki wody, a do drugiej trzy łyżki kakao. To wszystko razem dobrze połączyć. Do wysmarowanej tłuszczem blachy wlewamy masę białą i na to kakaową. Na wierzch układamy owoce. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180’C. Z podanych składników na krem zagotować je jak budyń. Na upieczone i wystudzone ciasto nakładamy przygotowany krem. Składniki na polewę razem połączyć i to wszystko zagotować. Jeszcze ciepłą polewą nanosimy na krem. Pozostawić do zastygnięcia.
edytaha
natalka1107@o2.pl
Najlepsze są wiśnie. Zależy od wielkości blachy-ale myślę,że ok. 0,5 kg w zupełności wystarczy. Owoce nie muszą być gęsto układane.