Sposób przygotowania:
Fale dunaju z czereśniami
Ciasto: margarynę utrzeć z cukrami do białości, dodawać po 1 żółtku cały czas ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy i wymieszać. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, a do drugiej dodać 2 łyżki kakao i wodę i wymieszać. Wyłożyć na pierwszą część ciasta.Na górze ułożyć odsączone i wypestkowane czereśnie. Upiec w 160 st około 40 min. Na zimne ciasto wylać tężejącą galaretkę wiśniową Krem: Na mleku ugotować budyń z cukrem i ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać tak długo aż masa się dobrze połączy. Krem wyłożyć na galaretkę. Polewa kakaowa: Do garnuszka włożyć wszystkie składniki, podgrzewać do zagotowania się ciągle mieszając. Zimną polewę wylać na krem.