czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Fale dunaju z jabłkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zawsze jadłam fale dunaju z wiśniami, ta wersja z jabłkami jest równie smaczna:)

Fale dunaju z jabłkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fale dunaju z jabłkami

 

 

  • Krem:
  • 800ml mleka,
  • 2 budynie o smaku biszkoptowym lub śmietankowym lub waniliowym,
  • kost. margaryny,
  • 4 łyżki cukru.

Sposób przygotowania:

Fale dunaju z jabłkami
1. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem oraz stopioną, zimną margarynę. Podzielić na pół. Do 1 części dodać kakao i mleko. Na blachę o wym. 24x29cm wyłożyć najpierw jasne, potem ciemne ciasto. Rzędami ułożyć pokrojone kawałki jabłek. Piec ok. 35 min w temp. 175st. 2. Na mleku z cukrem ugotować budynie, przestudzić, utrzeć z margaryną. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Polać polewą czekoladową.
Fale dunaju z jabłkami
Na zimne ciasto wykładamy przygotowany krem