AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Fale Dunaju z morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fale Dunaju z morelami- smaczne i kwaskowate :)

Fale Dunaju z morelami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fale Dunaju z morelami

 

  • 1 margaryna
  • 1 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 6 jajek
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki kakao
  • ok. 3/4 kg moreli
  • cukier puder lub polewa czekoladowa na wierzch.

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju z morelami
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy 25x35 cm ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto jasne kładziemy ciemne ciasto, a na nim delikatnie wciskamy morele pokrojone na ćwiartki. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . TO CIASTO MOŻNA ROBIĆ Z DOWOLNYMI OWOCAMI I Z KAŻDYMI SMAKUJE INACZEJ :)
TO JEST PYCHA, BO KWASKOWATE :)
SMACZNEGO :)
Fale Dunaju z morelami
Fale Dunaju z morelami- wyśmienite z każdymi owocami :)

Tagi:

jajko jajka