Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z morelami
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy 25x35 cm ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto jasne kładziemy ciemne ciasto, a na nim delikatnie wciskamy morele pokrojone na ćwiartki. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem albo polewamy czekoladową polewą . TO CIASTO MOŻNA ROBIĆ Z DOWOLNYMI OWOCAMI I Z KAŻDYMI SMAKUJE INACZEJ :)
TO JEST PYCHA, BO KWASKOWATE :)
SMACZNEGO :)
TO JEST PYCHA, BO KWASKOWATE :)
SMACZNEGO :)