Sposób przygotowania:
Fale dunaju z wiśniami wg. ellanar
Krem: Ja zaczęłam od kremu: 1. Mleko zagotowałam z cukrem (odlałam pół kubeczka mleka by rozpuścić budyń). 2. Rozmieszany budyń dodajemy do mleka, mieszamy. 3. Odstawiamy do wystygnięcia a potem miksujemy z miękką margaryną. I mamy krem. Teraz ciasto: 1. Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym . 2. Jajka oddzielamy- osobno żółtka i białko 3. Dodajemy do tej masy żółtka i ucieramy na puszystą masę 4. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do masy, mieszamy. 5. Ciasto dzielimy na 2 porcje. 6. Do jednej połowy dodajemy kakao i mleko i mieszamy. 7. Blaszkę wykładamy pergaminem. Wylewamy najpierw jasne ciasto i wcale nie staramy się go ładnie wyrównać:) 8. Na nie wylewamy ciemne ciasto i pokrywamy je wiśniami. 9. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach(piekarnik najpierw nagrzać). 10. Na wystudzone ciasto wykładamy krem. Potem robimy artystyczne zygzaki czekoladą i na najlepiej 2 godziny przed podaniem chłodzimy.