Sposób przygotowania:
Fantazyjne kruche ciasteczka
Wymieszać wszystkie składniki na ciasto. Wyrobić ciasto. Podzielić na 4 części (można wiecej, mniej zalezy ile smaków chcemy). Zagniatamy kule. Kokosowe: Do jednego ciasta dodajemy kokos i urabiamy. Wstawiamy do lodówki. Wałkujemy i wykrawamy- najlepiej z większych foremek i metalowych(!) bo kokos jest dosc twardy. Orzechowe: Do kolejnego ciasta dodajemy zmielone orzechy. Wstawiamy do lodówki. Wałkujemy. Wycinamy ciasteczka, smarujemy bialkiem i posypujemy pokrojonymi orzechami. Kakaowe: Do następnej kuli dodajemy kakao. Wstawiamy do lodówki. Następnie wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Smarujemy białkiem i sypiemy kolorowymi cukiereczkami. Z marmolada: Do tej kuli niczego nie dodajemy. Po wyjeciu z lodówki rozwałkowujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka. W połowie na srodku wycinamy mała foremeczka inny wzorek. Po upieczeniu całe kółko smarujemy marmolada i przykładamy tym z dziurka.