Fasola po andaluzyjsku

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolę namoczyć na 12 godzin. Ugotować do miękkosci w wodzie, w ktorej się moczyła,

Fasola po andaluzyjsku

Składniki:

Fasola po andaluzyjsku

 

  • 40 dag białej suchej fasoli
  • 15 dag cienkich parówek
  • 3 średnie cebule
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Fasola po andaluzyjsku
Fasolę namoczyć na 12 godzin. Ugotować do miękkosci w wodzie, w ktorej się moczyła, odcedzić i wystudzić. Parówki obrać z osłonek i pokroić na plasterki. Przesmażyć na oliwie wraz z obraną, drobno posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać fasolę i kapary. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Podlać odrobiną wody i dusić na wolnym ogniu ok 5 minut. Podawać jako samodzielne danie z białym pieczywem.

Tagi:

kapary