Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna fasola po bretońsku z papryką i pomidorem. Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Polecam!!!

Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką
Fasolę wypłucz i przełóż do garnka. Wlej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, ziele, kminek i przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut. Cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie. Dodaj do fasoli. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie i również dodaj do fasoli. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Pomidora i seler pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę pokrój w plasterki. Paprykę, seler, marchewkę i pomidora dodaj do fasoli. Gotuj 25 minut. Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj do fasoli. Dodaj także koncentrat. Gotuj jeszcze kolejne 10 minut. Fasolę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 
Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką
Fasolę wypłucz i przełóż do garnka. Wlej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe, ziele, kminek i przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu 30 minut.
Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką
Cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na oliwie. Dodaj do fasoli. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie i również dodaj do fasoli.
Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Pomidora i seler pokrój na mniejsze kawałki. Marchewkę pokrój w plasterki. Paprykę, seler, marchewkę i pomidora dodaj do fasoli.
Fasola po bretońsku z pomidorem i papryką
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę. Dodaj do fasoli. Dodaj także koncentrat. Gotuj jeszcze kolejne 10 minut. Fasolę dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.