klembi

klembi

Kucharz
[Przepisów: 5]

Fasolka po bretońsku wg klembi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna treściwa i pożywna zupa idealna na chłodne zimowe dni

Fasolka po bretońsku wg klembi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka po bretońsku wg klembi

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku wg klembi
Fasole trzeba namoczyć przynajmniej 12 godzin wcześniej. Namoczona fasole gotować prawie do miękkości 30-60 minut. Rozgrzać patelni rozpuścić masło wrzucić czosnek i gdy aromat rozniesie się po kuchni dodać cebule dać trochę cukru, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, pieprzu i pieprzu cayenne podsmarowawszy na zloty kolor i dodać do fasoli wymieszać na Stempnie podsmarowawszy kiełbasę, wędlinę oraz boczek ja lubię chrupiące później w zupie i tak namięknie połączyć z fasola . podsmażyć czosnek na maśle i dodać pomidory krojone z puszki lub świeże(Sparzyć i obrać ze skóry). podać z doprawić szczypta oregano i Bazyleja podsmażać aż będzie jednolita masa po czym przelać do zupy dodać majeranek oraz doprawić do smaku . Podać z chlebem lub bułką SMACZNEGO!!!!!!!!!!!
Fasolka po bretońsku wg klembi
prodykty potszebne do zrobienia fasolki po bretonsku
Fasolka po bretońsku wg klembi
Cebule
Fasolka po bretońsku wg klembi
czosnek