dorotka

dorotka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Fasola z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasole odcedzamy,cebule i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy.Do naczynia wyłożyć powyższe składniki,wymieszać zalać śmiet i serem i zapiec.

Fasola z boczkiem

Składniki:

Fasola z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasola z boczkiem
Fasole odcedzić z zalewy. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wykładamy fasole boczek i cebule, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Całość zalewamy śmietaną i posypujemy żółtym serem i wiórkami masła. Zapiekamy około 20 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką z pietruszki.

Tagi:

sery tarta ser