kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

fasolka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ilosc skladnikow w zaleznosci od upodoban

fasolka

Składniki:

fasolka

 

  • fasola 70dag
  • kiełbasa wawelska (3 laski) im wiecej tym lepiej
  • przecier pomidorowy 3 łyżeczki
  • sol pieprz
  • ziarenka smaku
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • duza cebula
  • kostka rosolowa cielęca
  • zupa ogonowa

Sposób przygotowania:

fasolka
fasole dzien wczesniej namoczyc w wodzie. na drugi dzien ugotowac ja do miekkosci. dodac ziarenka smaku, i 2 kostki rosolowe. podsmazona kiełbase i cebule pokrojoną w kostke... i gotowac 5 minut. nastepnie dodac lisc laurowy i ziele angielskie, rozmieszana z woda zupe ogonowa i doprawic ziarenkami smaku i pieprzem. na koniec dodac 2-3 lyzki przecieru, zaprawic maka z woda, chwilke pogotowac i gotowe