lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Fasolka bo bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja fasolka po bretońsku której nauczyła mnie mama

Fasolka bo bretońsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka bo bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka bo bretońsku
Na całą noc namocz groch w zimnej wodzie.Nazajutrz opłucz go i zalej wodą lub bulionem. Zacznij gotować a do niego dodaj startą marchewkę i pietruszkę na tarku o grubych oczkach, przysmażoną cebulą i przysmażoną kiełbasą pokrojoną w plasterki. Gotuj wszystko razem na małym ogniu aż do miękkości.Dodaj sól,pieprz,liść laurowy i ziele angielskie. Gdy groch będzie miękki dodaj przecier pomidorowy. Na patelni rozgrzej tłuszcz i dodaj do niego 2 łyżki mąki.Przygotuj tak zwaną "zasmażkę" Wlej ją do fasolki. Całość dopraw jeszcze suszonym majerankiem do smaku i przez chwile zagotuj.
Smacznego
Fasolka bo bretońsku
Suszony majeranek jest znakomity do fasolki......
Fasolka bo bretońsku
Mój przepis jest niezawodny i bardzo prosty a danie jest smaczne