Sposób przygotowania:
Fasolka bo bretońsku
Na całą noc namocz groch w zimnej wodzie.Nazajutrz opłucz go i zalej wodą lub bulionem. Zacznij gotować a do niego dodaj startą marchewkę i pietruszkę na tarku o grubych oczkach, przysmażoną cebulą i przysmażoną kiełbasą pokrojoną w plasterki. Gotuj wszystko razem na małym ogniu aż do miękkości.Dodaj sól,pieprz,liść laurowy i ziele angielskie. Gdy groch będzie miękki dodaj przecier pomidorowy. Na patelni rozgrzej tłuszcz i dodaj do niego 2 łyżki mąki.Przygotuj tak zwaną "zasmażkę" Wlej ją do fasolki. Całość dopraw jeszcze suszonym majerankiem do smaku i przez chwile zagotuj.
Smacznego
Smacznego
zewa
Chyba jakaś pomyłka ?????????????
evita0007
Ewcia to chyba Groch po bretońsku hihi ;) Nie wiem czy pomyłka bo w przygotowaniu wszędzie jest wymieniany groch,a nie fasolka ;)