Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Fasolka Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozgrzewające danie dla całej rodziny.

Fasolka Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka Ilony

 

Sposób przygotowania:

Fasolka Ilony
Fasolę przekładamy miski, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin( najlepiej na noc). Po upływie tego czasu zawartość miski przekładamy do garnka, w miarę potrzeby dodajemy wodę, następnie przyprawy i gotujemy fasolę do miękkości. Gdy fasola będzie miękka kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Cebulę w kostkę lub na kawałki, czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim kiełbasę i boczek, dodajemy cebulę i czosnek i dusimy do miękkości. Zawartość patelni przekładamy do gotującej się fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Następnie doprawiamy fasolę przyprawami. Zagotowujemy.
Fasolka Ilony
Przygotowanie fasolki do gotowania( do miękkości)
Fasolka Ilony
Przygotowanie składników na fasolkę po bretońsku
Fasolka Ilony
Podsmażanie składników do przygotowania fasolki.
Fasolka Ilony
Doprawanie do smaku fasolki- koncentrat i przyprawy.