Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Fasolka na sposób tajski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fasolka na sposób tajski

Fasolka na sposób tajski

Składniki:

Fasolka na sposób tajski

 

  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • ½ łyżeczki ostrej papryki, sproszkowanej
  • 1/3 łyżeczki curry
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Fasolka na sposób tajski

Mleko kokosowe, sos sojowy, chili, czosnek, paprykę i curry miksujemy w blenderze na gładką pastę. Cebulę rumienimy w woku, dodajemy pastę. Fasolkę gotujemy 3 minuty, wrzucamy do pasty i gotujemy do miękkości.


Tagi:

sosy fasolka