Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę namoczyć 8-12 godzin. Przed gotowaniem odlać wodę i zalać fasolę świeżą wodą. Dodać czosnek. Nie solić!! Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek (jeśli bardzo chudy, dodać trochę oliwy). Cebulkę pokroić w kostkę, wrzucić do boczku, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem zeszklić. Wsypać do fasolki. Następnie dodać puszkę pomidorów krojonych i pokrojoną w kostkę kiełbasę, Wsypać dużo majeranku. Na suchą patelnię wsypać 3 łyżeczki cukru, przetopić na rumiano, a następnie wlać powstały karmel do fasolki. Jak fasolka będzie prawie miękka, przyprawić ja solą i pieprzem. Zaprawić mąką.
kasik12
Najwyższa pora się za to zabrać:)
Pyszności, 5!;-)
Jojo
ewala
iwi69
p.haju
grazka