cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Fasolka po bretońsku 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka po bretońsku mojej mamy

Fasolka po bretońsku 10 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 10

 

  • 1 kg fasoli
  • 0,5 kg kiełbasy
  • 1 kg żeberek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • porcja rosołowa
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • 200 ml smietany
  • majeranek
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 10
Fasole gotujemy do miękkości w oddzielnym garnku. W tym samym czasie nastawiamy wywar z mięsa oraz warzyw. Wywar gotujemy aż mięso będzie miękkie. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Jak fasola będzie miękka odcedzamy ją i dodajemy do wywaru. Dodajemy cebulkę przekrojoną na pół. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy. Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smacznego!
Fasolka po bretońsku 10
Fasolke gotujemy do miękkości w oddzielnym garnku
Fasolka po bretońsku 10
Gotujemy wywar z porcji rosołowej i żeberek
Fasolka po bretońsku 10
Kiełbase kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru
Fasolka po bretońsku 10
Do wywaru dodajemy przecier pomidorowy a następnie śmietanę i majeranek