eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1352]

Książka Kucharska: Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Fasolka po bretońsku Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne danie jednogarnkowe.

Fasolka po bretońsku Eli

Składniki:

Fasolka po bretońsku Eli

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku Eli
Fasolę wieczorem namoczyć.Rano wodę odlać,fasolę przepłukać wodą na sicie(nie będzie takich dużych wzdęć).Fasolę zalać nową wodą,dodać kostkę mięsną,ziele angielskie,liście laurowe,kucharka i gotować.Boczek pokroić w kostkę i dorzucić do fasoli.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać smalec,wrzucić kiełbasę,cebulę,czosnek i smażyć aż kiełbasa puści tłuszcz i będzie lekko rumiana.Kiełbasę i cebulę wyjąć łyżką cedzakową i dodać do fasoli.Dodać do fasoli paprykę w proszku,koncentrat pomidorowy,pieprz,maggi i gotować do miękkości.Do gorącego tłuszczu z kiełbasy dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić),dodać do fasolki i jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!