przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Fasolka po bretońsku wg przejs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejna z serii łatwych i niezbyt drogich potraw, w sam raz na jesienny obiadek.

Fasolka po bretońsku wg przejs Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka po bretońsku wg przejs

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku wg przejs
Fasolę musimy namoczyć w zimnej wodzie , najlepiej dzień wcześniej. Rano gotujemy fasolę do miękkości w lekko osolonej wodzie. Polecam solić pod sam koniec gotowania, to znacznie skraca ten proces. Boczek (w moim przypadku szynkę) podgotowujemy z dodatkiem liści laurowych . Następnie kroimy mięso oraz kiełbasę w kostkę i podsmażamy. Wrzucamy do do wody w której gotował się boczek. Podsmażamy również cebulę pokrojona w piórka i czosnek, i także wrzucamy do wody. Ugotowaną fasolę również wkładamy do tego garnka. Zagotowujemy wszystko, po czym dodajemy przecier pomidorowy, majeranek, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Ja uwielbiam zajadać fasolkę z chlebem.
Fasolka po bretońsku wg przejs
I jak łatwo się ją przygotowuje!